Ana SayfaKültür SanatEngelsiz Filmler Festivali başladı

Engelsiz Filmler Festivali başladı

Dokuzuncu kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, çevrim içi ve Ankara’da gerçekleşen fiziki gösterimleriyle sinemaseverlerle buluştu.  Festivalin ilk gününde Kısa Film Yarışması Filmleri, Clermont Ferrand Kısa Film Festivali Seçkisi, Çocuklar İçin Seçkisi ve Ulusal Uzun Film Yarışması filmlerinden Kumbara filmi gösterildi.

Bu yıl Dünya ve Türkiye sinemasından 38 filmi erişilebilir olarak seyircisiyle buluşturacak olan Festival, Ankara’da 11-13 Ekim tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ve 11-17 Ekim tarihleri arasında çevrim içi olarak eff2021.muvi.com üzerinden takip edilebilecek. Programda yer alan filmlerin ekipleriyle birlikte gerçekleşen söyleşiler de Festivalin YouTube kanalı üzerinden erişime açıldı.

Festival programında yer alan Kısa Film Yarışması ve Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yarışan filmler, jüri üyelerinin belirleyeceği En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri ile seyircilerin belirleyeceği Seyirci Özel Ödülü almaya hak kazanacak. Ödüller, 17 Ekim Pazar günü akşamı çevrim içi yayınlanacak ve tüm Türkiye’den takip edilebilecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

hakkında engelsiz filmler festivali

FESTİVAL TAMAMEN ERİŞİLEBİLİR VE ÜCRETSİZ

Türkiye ve dünya sinemasının son dönem festivallerinde öne çıkan, ödüller kazanan ve çok konuşulan filmlerini Ankara ve Türkiye’deki sinemaseverlerle buluşturacak olan Festival, tüm filmleri her yıl olduğu gibi göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse ayrıntılı altyazı seçenekleri ile erişilebilir olarak izleyicilere sunuyor. Engelsiz Filmler Festivali’nde film gösterimlerinin yanı sıra yönetmenlerle gerçekleşecek söyleşiler de erişilebilir.

Festival filmleri, web sitesinden açıklanan gün ve saatlerde salonda ve çevrim içi platform üzerinden ücretsiz takip edilebilecek. Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşılabilir.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Vietnamlı fotoğrafçıların gözünden 13 fotoğrafla Vietnam Savaşı

Vietnam Savaşı tarihte görülmüş en çetin savaşlardan biriydi kuşkusuz. Savaşın gerçek...

Brad Pitt’in objektifinden Angelina Jolie fotoğrafları

Angelina Jolie, dünyada en takip edilen kadınlardan birisi. Jolie, şimdiye kadar...

Makyöz Laura Jenkinson’dan akıllara ziyan 30 yüz boyama çalışma

Dünyada sanat yolculuğuna çıktığımızdan beri anlıyoruz ki bu gezinin ucu bucağı...

44 Madde ile Deniz Gezmiş kimdir, neyin nesidir!

Bir dönem, orkestra şefi gibi idare ettiği kitleleri peşinden sürükledi. Henüz...

Tartışı-Yorum

Kara cumartesi; 95 ölü, 246 yaralı

Bu sabah uyandığımda hafta sonu tatili ve çiseleyen yağmurun gölgesinde daha düşünsel bir içeriği olan “zannımın kıpırtıları 2” başlıklı yazımı kaleme almayı düşünüyordum. Ancak öğle saatlerinde Ankara'dan gelen yürekleri...

Kerbelâ’ya Giderken İmam Hasan

Hz Ali, Harici İbni Mülcem tarafından şehit edildiğinde, ikinci İmam Hasan otuz yedi yaşındaydı. Al Müctaba (seçkin, seçilmiş) sıfatın erişmişti ve Ehlibeyt’in başına geçmişti. İmam Hasan, babası Hz. Ali’nin defin işlemlerini yaptıktan sonra,  bütün halkı topladı. Ramazan ayının 21....

Levent Ünsaldı “Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum!”

2 göbek öncesinden nenemin o gün, samanlıkta kiminle seviştiğini bilmiyorum ki! Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum! Bizim peder eski asker, emekli albay, Kıbrıs gazisi kendisi. İyi bir askermiş… Pederin...