Ana SayfaYaşamHüseyinİçin Ambulans bekleyişi devam...

Hüseyinİçin Ambulans bekleyişi devam ediyor

Ayağından vurulduktan sonra 24 saattir ambulansa izin verilmediği için tedavi edilemeyen Hüseyin Aksoy için Hüseyinİçin Ambulans tagı açıldı.

 

Hüseyinİçin Ambulans etiketi ile atılan 30 binin üzerinde tweetle 16 yaşındaki Hüseyin Aksoy‘un durumuna dikkat çekmek isteyen Twitter kullanıcıları,  2 gündür yaralı olduğu halde ambulansın almasına izin verilmeyen genç için tagı ilk sıralara taşıdı.

Gelen ambulans geri döndü

14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Nur Mahallesi’nda yaşayan 16 yaşındaki Hüseyin Aksoy‘un cuma akşam saatlerinde yaralandığı ve ambulansların güvenlik gerekçesiyle çocuğun bulunduğu yere gitmediği belirtiliyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, öğleden sonra bir ambulansın yaralı çocuğu almak için mahalleye girdiğini, ancak açılan ateş sonucu boş döndüğünü aktardı.

 

Aile AİHM’e başvurdu

Nur Mahallesi’nde iki gündür yaralı halde bekleyen Paksoy’un mahalleden alınması için ambulansa izin verilmezken, Paksoy’u hastaneye kaldırmaya çalışanlara da ateş açıldığı belirtildi.

Paksoy’un acil bir şekilde hastaneye kaldırılması için ailesi adına Avukat Nuray Özdoğan bir dilekçe ile AİHM’e başvuru yaptı.

Paksoy’un sağlık ve yaşam hakkının engellendiği için acil olarak yasağın kaldırılması gerektiğinin belirtildiği dilekçede, AİHM’den Paksoy’un hastaneye kaldırılması için acil karar verilmesi talebinde bulunuldu.

Sosyal paylaşım sistesi Twitter’da da, “Hüseyinİçin Ambulans” hastag’iyle paylaşımlarda bulunuluyor.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

9 maddeyle İspanya’da bir sosyalist ütopya: Marinaleda kasabası

Polisin, suçun ve işsizliğin olmadığı; "sosyalist ütopya" olarak nitelendirilen İspanyol kasabası...

Türkiye sinemasından en iyi 10 yerli sanat filmi

Sanat filmleri bir çok insan için sürükleyicilikten uzak, sıkıcı ve zaman...

Diyarbakır’da Mutlaka Gezilip Görülmesi Gereken 10 Harika Mekan

Diyarbakır, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir....

Ahmet Kaya albümlerinden alternatif bir siyasi tarih

Halk ozanı Ahmet Kaya, 16 yıl önce aramızdan ayrıldı. Adıyaman'a bağlı Çelikhan'da,...

Tartışı-Yorum

Slavoj Zizek: Türkiye’nin bir devlet olması devletin işlediği suçları aklamaz

Dünyaca ünlü filozof Slavoj Zizek, Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın “PKK'nın Marksist-Leninist bir terör örgütü olması, işlediği suçları aklamaz” sözlerine yanıt verdi. Zizek yanıtında "Evet, Türkiye’nin bir devlet olduğu gerçeği de Türk...

7 Haziran yapbozundaki Kılıçdaroğlu

Ben Türkiye'de ana muhalefet partisinin genel başkanı olsaydım, şu an söylenenleri söylerdim. Kılıçdaroğlu'nu Kılıçdaroğlu yapan bir fark göremiyorum ne kadar arasamda bulamıyorum.     7 Haziran seçimlerine yaklaşırken her geçen gün durum...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mü?

Bu yazıda, 8 Mart'ı niçin emekçi kadınların mücadele günü olarak ele aldığımızı ayrıntılı bir şekilde irdelemeye çalışacağız.   Ama ilk önce, tüm dünyada ezilen, sömürülen kadınlarımıza ithaf edilen 8 Martımızda, bizleri...