Ana SayfaHaberlerEkonomiKomünist Ovacık Belediyesi'nde hasat...

Komünist Ovacık Belediyesi’nde hasat zamanı

Komünist Ovacık Belediyesi Türkiye’de tek komünist belediye olma özelliğinin yanı sıra yoksullara ve öğrencilere yardım için hazine arazisine nohut ekip toplayan tek belediye.

Türkiye’nin tek komünist belediyesi konumundaki Dersim’in Ovacık ilçe belediyesi, yoksullara dağıtmak ve öğrencilere burs sağlamak için Hazine arazisine ekilen nohutların hasadına başladı.

Her gün yaklaşık 50 kişinin gönüllü olarak tarlaya gelip nohut topladığını belirten Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, “Halk için kolektif bir yaşamı artık günlük hayatın bir parçası yaptık” dedi.

ovacık-belediye-başkanı

Dersim’e tatile gelenler katkı olsun diye çalışıyor

Nohutta beklentilerin üzerinde verim aldıklarına dikkat çeken Maçoğlu, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen gönüllülerin türkü ve marşlar eşliğinde çalıştığı söyledi.

Ovacık’ta kolektif bir yaşamın olabileceğini Türkiye’ye ispat ettiklerini savunan Maçoğlu şöyle devam etti: “Elde edilecek ürünün gerçek manada hak sahibine ulaşacağı bilincini taşıyor buradaki herkes. Halk için kolektif bir yaşamı artık günlük hayatın bir parçası yaptık. Düşünün ki; Avrupa’nın birçok kentinden ya da Türkiye’nin diğer kentlerinden tatil için Dersim’e gelenler katkı olsun diye tatil yapmadan yedi gündür burada çalışıyor.”

ovacık-belediye-başkanı

Kolektif yaşam bilinci giderek artıyor

Elde edilecek gelirin bir kısmının yoksullara dağıtılacağını, bir kısmının da öğrencilere burs olarak verileceğin kaydeden Maçoğlu şunları söyledi: “Komünizmin ana hedefi halk ile birlikte üretmek ve kollektif bir yaşamı hayata geçirmek. Gördüğünüz gibi Ovacık’ta artık üretim en üst seviyede ve kolektif bir yaşam bilinci giderek artıyor. Gelecek yıl bu konuda daha geniş kapsamlı ekim yaparak daha fazla ürün üreteceğiz. Hem yoksul vatandaşımıza sahip çıkacağız, hem de öğrencilerimizin okumasında katkı sağlayacağız.”

Ürünlerin tamamının organik olduğunu vurgulayan Maçoğlu, beklentinin üzerinde bir taleple karşılaştıklarını ifade etti.

‘Tarım devrimini Ovacık’ta başlatacağız’ demişti

Ovacık’ta Hazine’ye ait yaklaşık 650 dönümlük araziye yaklaşık dört ay önce nohut, kuru fasulye ve patates ekimi yapılmış, ilçenin ‘komünist’ belediye başkanı Maçoğlu, bu yöntemle halkla birlikte tarım devrimi gerçekleştirdiklerini söylemişti.

Elde edecekleri ürünlerin bir kısmını yoksul halka dağıtacaklarını, bir kısmını da satarak üniversite öğrencilerine burs olarak vereceklerini ifade eden Maçoğlu, “Komünizm halkının yanında olmak demektir zaten. Biz, tarım devrimini Ovacık’ta başlatacağız” demişti.

Tamamen organik olarak yetiştirilecek nohut, kuru fasulye ve patateste bu yıl elde edilecek ürünlerle, tohum bankası kuracaklarını anlatan Maçoğlu, önümüzdeki yıl halka ücretsiz organik tohumu dağıtarak üretimin geniş alanlara yayılmasını sağlayacaklarını da belirtmişti.

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Godard’tan Haneke’ye Avrupa sinemasından en iyi 10 sanat filmi

Press Haber | Avrupa sinemasının kuşkusuz Hollywood ile ayrılan en büyük...

11 madde ile tecavüzcülerin korkulu rüyası Tüfekli teyze

Tecavüz vakalarının çok yaşandığı Hindistan'da, kadınlar da kendi öz-savunmasını gerçekleştirmek için...

Düzenli cinsel hayatın 10 faydası

Batı ülkelerinde 16 yaşlarına kadar inen cinsellikle tanışma yaşı Türkiye’de de...

Tartışı-Yorum

İleri gitmek için “geriye doğru yoldaşlar”

Araştırma Görevlisi -/Can Irmak Özinanır- Tartışı-Yorum İngiltere’de radikal solcu milletvekili Jeremy Corbyn’in İşçi Partisi’nin liderliğine seçilmesi ezilenlere umut verdiği kadar, egemen sınıflarda bir korku da yarattı. İngiltere sağı Corbyn’i hedefine...

En çok mor

Sıcak beterdi. Bıyıkları terlememiş bir delikanlılık çağında boncuk boncuk ter atıyordu. Çimento torbaları eşek ölüleri kadar ağırdı. Tuğlalar, yamalı şalvarında kahverengi tozlar bırakıyordu. Yamasını çepeçevre saran alelacele dikişleri hep...

İttihat ve Terakki’nin Alevilik ve Bektaşilik üzerine araştırması

Neden İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), Alevilik ve Bektaşilik üzerine bir araştırma yaptı?Kitabı ilk elime aldığımda kafamda bu soru ve içerisinde nasıl bir yaklaşım olacağı düşüncesi vardı.Günümüzde dahi yayınlanan...