Yönetmen Bülent Gündüz’ün çektiği “Kürdistan Kürdistan” filmi, ödül almaya devam ediyor. Hollywood International Moving Pictures Film Festivali’nde “En İyi Dram Filmi” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerine layık görüldü.
Yönetmen Bülent Gündüz‘ün çektiği,Muş’ta ve New York’ta geçen yıl çekimlerine başlanan ve bu yıl tamamlanan “Kürdistan Kürdistan” filmi, birçok uluslaraarası festivale katıldı.
Tanınmış Kürt dengbêj Delil Dilanar’ın gerçek hayat hikâyesinin anlatıldığı filmde, bir düğünde Kürtçe şarkı söylediği için ülkesini terketmek zorunda kalan Dilanar, sürgünde geçen 20 yılın ardından memleketine döndü ve kendi hayatını anlatan bir filmde oynadı.
Geçtiğimiz ay Los Angeles Film Festivali‘nden “En İyi Film” ve “En İyi Şarkı” ödülleriyle dönen film, bu seferde Hollywood International Moving Pictures Film Festivali’nden “En İyi Dram Filmi” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerine layık görüldü.
Ödülü aldıktan sonra açıklama da bulunan Bülent Gündüz:
“Türkiye’de sindirilmeye çalışılan halka açık yüreklilikle şunu söylemek isterim: Korkmayın! Onlar ne kadar üstünüze gelirse gelsin, sizi sindirmeye kalkarsa kalksın korkmayın! Bu durumda, demokrasiye ve bizi biz yapan insani değerlere bir o kadar sarılmayı öneriyorum. Bu düşüncelerle ödüllerimizden birini, İmralı‘da teşrit koşullarında yaşayan Kürt Lider Abdullah Öcalan‘a diğer ödülümüzü de Ankara katliamında yaşamını yitiren 9 yaşındaki Veysel Atılgan ve 71 yaşındaki Meryem Bulut şahsında katliamda yitirdiğimiz canlara adıyoruz.”
HDP’ye Çıplak Destek
Kürt Bülent Gündüz, HDP’ye destek vermek için sandık başına çıplak giderek oyunu kullanıp; ”Cansız bedenlerimizi panzerlerin arkasında sürükleseniz de, bombalarla bizi paramparça etseniz de, çırılçıplak soyup zincirlere vursanız da ruhumuzu asla teslim alamayacaksınız! Oyum, insanlığa bir şans için HDP’ye” diye açıklamada bulunmuştu.


