Ana SayfaPolitikaTürkiye'nin yüzde 5'i IŞİD'i...

Türkiye’nin yüzde 5’i IŞİD’i destekliyor

Yapılan kamuoyu yoklamasıyla birlikte Türkiye’deki IŞİD algısına yönelik ilginç bulgular ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türkiye’nin yüzde 5’i IŞİD’i destekliyor, yüzde 10’u da terör örgütü olarak görmüyor.

 

Ankara merkezli Global Politika ve Strateji kuruluşu, Sultanahmet’te en az 10 kişinin ölümüne neden olan IŞİD saldırısının yaşandığı gün, Türkiye’deki IŞİD algısını ortaya koyan bir araştırma sonucu yayınladı.

Reuters’ın haberine göre Türkiye genelinde 1500 kişiyle yapılan ankette Türkiye’nin yüzde 9.3’ünün IŞİD’i terör örgütü olarak görmediği, yüzde beşinin ise IŞİD’in yaptıklarını desteklediği belirtildi.

ISID destekcileri-Turkiye

 

Yüzde 21’e göre IŞİD, İslam’ın temsilcisi

Ankete katılanların yüzde 21’lik bir bölümü IŞİD’in İslamı temsil ettiğini ifade ederken, yüzde 8.9 ise IŞİD’in bir devlet olduğuna inandığını söyledi.

Global Politika ve Strateji Başkanı Süleyman Özeren, bu sonuçların kendilerini endişelendirdiğini vurgulayarak, “Bu araştırma sonucu, radikalleşmeye karşı önlem politikalarının hükümetin öncelikleri arasında ilk sırada yer alması gerektiğini gösteriyor. İnsanlar bir kez radikalleşirse, onları geri çevirmek çok güç olur” dedi.

 

Başkanlığa destek: Yüzde 28.6

Araştırmaya katılanlara Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin arzu ettiği başkanlık sistemi de soruldu. Yüzde 50’ye yakın bir kesimin şu anki parlamenter sistemden yana olduğu, yüzde 28.6’nın başkanlığı desteklediği, yüzde 22’den fazlasının ise konuyla ilgili bir fikri olmadığı ya da soruya cevap vermediği belirtildi. (Diken)

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Dünyadaki en iyi mesleğin Doğa Fotoğrafçılığı olduğunu kanıtlayan 30 fotoğraf

Doğa ve vahşi yaşam fotoğrafçılığı hepimizin de hayal edebileceği gibi büyüleyici...

Harika 20 çalışmasıyla sıradışı yağlı boya sanatçısı Riusuke Fukahori

Japon sanatçı Riusuke Fukahori, kendine has yöntemi ile harika ötesi yağlı...

Ünlü 19 tabloyu fotoğraflarla yeniden düşünmek

Pek çoğumuzun bazılarını yakından tanıdığı ünlü tabloları günümüz şartlarında yeniden düşünmek...

Diyarbakır’da Mutlaka Gezilip Görülmesi Gereken 10 Harika Mekan

Diyarbakır, tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir....

Tartışı-Yorum

İsmail Beşikçi: Ahmet Ümit’in yeni kitabı Elveda Güzel Vatanım’da İttihatçılar…

15 Haziran 1926’da, Mustafa Kemal’e karşı gerçekleşen İzmir suikast teşebbüsü, eski İttihatçılara yönelik bir politikanın yaşama geçmesini gündeme getirir. Eski ittihatçılar, izlenmekte, tutuklanmakta, kaçırılmakta, yok edilmektedir. İstanbul’da bu politika...

Enflasyon nedire birde böyle bakmak! (Tolga Yumrukaya)

Yazı/ Tolga Yumrukaya   Tolga Yumrukaya'nın kaleminden ekonomi-enflasyon nasıl yazısı. ‘Sefagiller ile Cefagiller’ Eşit topraklara ve eşit işgücüne sahip birbirinden bağımsız iki ayrı ada da yaşayan iki toplum düşünelim. Sefagiller ve Cefagiller. Her ikisi...

Kerbelâ’ya Giderken 1

Muharrem ayı içerisinde olduğumuz bu günler de Kerbelâ katliamını, ve bu katliama giden yolu konu almak istedim. Üç parçaya ayırdığım bu yazıda Ehlibeyte ve Ehlibeyt yoldaşlarına yapılan haksızlıkları kaleme...