“Uçan Kanat”, yayımlanışının 13. yılında zenginleştirilmiş özel baskısıyla, havacılık sevdalısı okur karşısında..
Uçan Kanat, gözden geçirilmiş yeni basımıyla havacılık sevdalısı okurla buluşuyor. Havacılık tarihi üzerine araştırmalar yapan Mustafa Kılıç, ilk baskısı 2008 yılında yayımlanan “Uçan Kanat” adlı kitabını yeni bilgiler ve görseller eşliğinde geliştirilmiş son haliyle tekrar yayımladı.
Uçan Kanat kitabının ilk baskısına ulaşamayan havacılık sevdalılarına tıpkı basımı ile yeniden seslenmek istediğini belirten yazar Kılıç, “Uçan Kanat kitabımı, ilk baskısına çeşitli talihsizliklerden dolayı ulaşamayan havacılık sevdalıları için tekrar yayımlama ihtiyacı duydum. Bu vesile ile Pandemi döneminde kitabımı yeniden gözden geçirerek, aslını ve kurgusunu bozmadan, içeriğini yeni bilgiler ve görseller ile zenginleştirdim.” dedi.
Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Kılıç, şunları aktardı: “THK-13 Uçan Kanat, tamamıyla Türk mühendislik harikası bir planör prototipidir. Uçan Kanat 1947 yılında Türk hava Kurumu (THK) Uçak Fabrikasında tasarlanmıştır. THK-13 denilmesindeki neden uçak fabrikasında tasarlanan ve yapımı gerçekleştirilen 13. proje olmasıdır. 1948 yılında test uçuşlarında yaşanan olumsuzluklar neticesinde bu proje sonlandırılmıştır.
Uçan Kanat planörünün tasarımcısı ve proje müdürü olan Yüksek Uçak Mühendisi Yavuz Kansu’nun el yazması notlarından yola çıkarak kitap kurgulanmıştır. Uzun literatür taramaları yaparak ve dönemin uçak mühendislerinin makalelerini de derleyerek, havacılık tarihimizin bilinmeyen bir girişimini havacılık sevdalısı okuyuculara ulaştırmayı hedefledim.”
Çalışmalarına aralıksız devam eden havacılık tarihçisi ve araştırmacısı yazar Mustafa Kılıç, “Uçan Kanat” dışında “Son Tayyareci” ve “Ayancık benim ilk aşkım” adlı kitaplarını da yayımladı. Yeni çalışmasını da havacılık sevdalılarına armağan etmeye hazırlanan Kılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yadigarı olan Türk Hava Kurumu’nun tarihini bir dizinsel olarak bitirmek üzere.