Ana SayfaHaberlerDünyadanShakira Alan Kurdi için...

Shakira Alan Kurdi için şarkı söyledi

Ünlü şarkıcı ve BM iyi niyet elçisi Shakira, boğulduktan sonra Bodrum kıyılarına vuran Alan Kurdi ve Galip Kurdi adlı Kobanili çocuklar için şarkı söyledi.

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira BM Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’den Yunanistan’a gitmek isterken boğulan Kobanili çocuklar Alan Kurdi ve Galip Kurdi’yi hatırlattı.

2003’ten beri BM Çocuklara Yardım Fonu’nın (UNICEF) iyi niyet elçisi olan Shakira çocuk gelişimi ve eğitimi konulu toplantıda savaşın bedelini çocuklar ödemesin diyerek, gazetecilerin isteği üzerine efsane grup Beathles’ın ünlü üyesi John Lennon’un İmagine şarkısını söyledi.

Shakira sözlerine şöyle devam etti:

Sahile vuran o çocuğun fotoğrafını unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu büyük bir trajedi ve bu insanların mülteci sorununa insani yönden görmesini sağlamalı. Çocuklar savaşların bedelini ödememeli.

Irkçılık önemli bir sorun. Her ülkenin kendi ekonomik sorunları ve çekinceleri var. Ancak ben bir gün insani gereksinim ve insan haklarının, sınırlar, sayılar, ırkçılık, bayraklar ve bencillikten üstün tutulduğu bir dünyaya sahip olacağımızı umuyorum. Galip ve Alan Kurdi için ülkelerin bir araya gelerek bu acil soruna akıllıca bir çözüm bulacağından eminim.”

Kurdi kardeşleri her düşündüğünde ünlü Beatles grubunun kurucularından John Lennon’ın ‘Bütün insanların tüm dünyayı paylaştığını hayal et’ dizesini hatırladığını söyleyen Shakira gazetecileri kırmayarak toplantıda o bölümü de seslendirdi.

[youtube id=”8-3wIW1Rpiw” align=”center” maxwidth=”800″]

Ünlü şarkıcı ve BM iyi niyet elçisi Shakira, boğulduktan sonra Bodrum kıyılarına vuran Alan Kurdi ve Galip Kurdi adlı Kobanili çocuklar için şarkı söyledi.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Andrei Tarkovsky seçimiyle izlemeniz gereken 10 film

Rus sinemasının dünyaya açılan yüzü Andrey Tarkovski, filmleriyle kendinden sonraki birçok yönetmeni...

Hannah Price ve ‘tacizcileri taciz etme aracı’ olarak fotoğrafçılık

Bir kadının 'yalnız' dolaşması sırasında karşılaştığı sözlü, yazılı, fiziksel tacizleri biliyor...

Barışı öğretmenin 10 adımı

Dünya tarihinde barıştan çok savaşların yazılması hiçbir zaman bir tesadüf değildir....

Kendi dönemlerinde listeleri alt-üst edenler!

Yaşadıkları dönemde, sergiledikleri performanslarla listeleri alt üst edip efsaneleşen sanatçıları bilmek...

Tartışı-Yorum

Zülfü Livaneli: Türkiye’de faşizmin klasik sacayağı kuruldu

Zülfü Livaneli, Diken'de yer alan "Türk Faşizminin niteliksel dönüşümü" başlıklı yazısında yaşanan son gelişmeleri ve devam eden savaşı yazdı. Tarihten beri Türkiye'de faşizmin klasik faşizmden farklı olduğunu belirten Livaneli,...

Hasan Cemal: 7 Haziran’da oyum HDP’ye!

T24 yazarı Hasan Cemal, 5.3.2015 tarihli yazısında oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı. Cemal yazısında "Başkan babalık hayalleri uçup gidebilir. Bunun içindir ki, Erdoğan’la tetikçileri HDP’yi hedef tahtası haline getirdiler" ifadelerini...

Ahlâksız modernite – Hamdi Şekeroğlu yazdı

“Her yeni güne acı haberlerle uyanan, gazete manşetleri kan kırmızısı ile tektipleştirilen, acı, terör, tecavüz ve cana kıyma sıradan eşik-altı haberler olarak adledilen daha da kötüsü bütün bu olup...