Ana SayfaHaberlerBulaşık Makinesi Başlat Düğmesi...

Bulaşık Makinesi Başlat Düğmesi Neden Tepki Vermez? Bulaşık Makinesi Başlat Düğmesi Arızası Nasıl Giderilir?

Günümüzde bulaşık makineleri yaşam alanlarının en temel gereksinimleri arasında yer alıyor. Mutfakların en önemli yardımcıları haline gelen bulaşık makineleri, her geçen lüks bir cihaz olmaktan çıkarak, temel ihtiyaçlardan birisi haline geliyor. Bu durumda bulaşık makinelerinde kullanım oranlarını yukarı çekiyor ve yaygınlaştırıyor. Dolayısıyla her yoğun kullanıma sahip beyaz eşya ürününde olduğu gibi bulaşık makinelerinde de görülen arızaların artmasına neden oluyor. Bu arızalar çok basit olabileceği gibi çok komplike de olabiliyor. Nitekim bulaşık makinesi başlat düğmesi arızası da bunlardan birisidir. Ataşehir Arçelik Servisi merkezimizde bulaşık makineleriyle ilgili başlat düğmesi sorunları hakkında çok fazla talep alıyoruz.

Bulaşık Makinesi Başlat Düğmesi Nasıl Arızalanır?

Bulaşık makinelerinde bulunan ön cephedeki kontrol paneli sayesinde cihazdaki tüm ayarlama ve işlemlerinizi pratik bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Cihazın yönetim alanı olan bu kısımda yer alan her bir düğmenin kendisine has işlevi bulunur ve alt kısmında bu işlevlerin ne olduğu belirtilir. Bu çerçevede başlat yazılı kısım üstünde bulunan ve cihazınızın programını başlatmanızı sağlayan başlat düğmesi çok sık kullanılır. Bu durumda diğer düğmelere nazaran başlat düğmesinin makinelerde en fazla arızalanan tuş olmasına neden olur.

Başlat düğmesine bastığınızda yıkama programı devreye girmiyor ise bu doğrudan arıza olduğu anlamına gelmez. Çünkü bulaşık makinelerinde çocuk kilidi özelliği bulunur. Bu özellik sayesinde çocuklu evlerde hem çocuk hem de makine güvenliği için devreye alındığında tuş fonksiyonlarını devre dışı bırakır. Bu nedenle çocuk kilidi açık konumdayken başlat düğmesi tepki vermez. Bunun dışında makinenizin kapağı kapalı olmayabilir, makineniz elektriğe bağlı değildir veya elektrik kesintisi olabilir. Bunun dışındaki düğmenin fiziksel arızası, bağlantı hataları ve program aygıtı arızaları için Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimizden destek almalısınız.

Bulaşık Makinesi Başlat Düğmesi Değişir Mi?

Bulaşık makinesi başlat düğmesine bastığınızda tepki alamıyor ve çocuk kilidi gibi özelliklerden kaynaklı değilse fiziki bir sorun söz konusudur. Fiziksel olarak tahrip olmuş başlat düğmesinde uzun vadeli kaliteli bir çözüm için yenileme yapılması gerekir. Sarıgazi Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından bu yenileme işlemi hassas şekilde orijinal yedeğiyle gerçekleştirilir.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Karavan tatili için 6 kış rotası

Türkiye’de yani tatil anlayışının merkezindeki karavan tatili, yazın aksine kışın da yapılabilmesiyle tatilcilerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Londra Tarih Müzesi’nde Vahşi Doğadan Seçilen En Harika Fotoğraflar!

2014 yılında Londra Tarih müzesinin her sene teşkil ettiği ve 50....

Frida Kahlo’nun ölümünden 60 yıl sonra ortaya çıkan özel eşyaları

Frida Kahlo, mücadeleci ruhu, feminist dünya görüşü, portreleri ve aşklarıyla yirminci...

Bitcoin’de mum formasyonları ve anlamları

Bitcoin ve kripto paralarda fiyat hareketlerini doğru veya doğruya yakın tahmin etmek piyasada kazanmak için en önemli aşamalardan biridir. Bitcoin ve altcoin fiyat hareketlerinde sıklıkla kullanılan mum formasyonları ve fiyat akış hareketlerini derledik.

Tartışı-Yorum

Şufa Hak(sızlığı) yasal peki adil mi!

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya Hisseli tarla ve arsa alanlar dikkat! Tarla veya arsa vasıflı hisseli taşınmaz alımlarında satış bedellerini gerçek bedellerden göstermeyen alıcılar mağdur oluyor. Gayrimenkul fiyatlarının yükselmesini fırsat bilen paydaşlar,...

Ümit Kıvanç, ‘Burası sizin vatanınız değil’ denirken Türkler nerede?

Ümit Kıvanç Radikal'de yer alan bugünkü yazısında 'Devletin doğuda yaptığı, kamu düzeni sağlamak değil. Bir sindirme harekâtı, teslim alma operasyonu. 7 Haziran öncesinden beri nereden nereye gelindiğini idrak edebilmeliyiz'...

İşini hakkıyla yapmak seküler bir namus yeminidir

Barış Ünlü’nün bugün davası vardı, Ankara Adliyesinde, DTCF’nin tam karşısı; çok farklı dönemlerin mimari anlayışını yansıtmakla beraber her ikisi de olabildiğince “çatık kaşlı”. Sosyoloji bölümünün eski dersliği, 433 diye...