Ana SayfaHaberlerSağlıkSünnet Olan Çocuk Kaç...

Sünnet Olan Çocuk Kaç Günde İyileşir?

Google Haberler'de takip et!

Sünnet erkek çocuklarda penisin uç kısmının cerrahi olarak kesilmesi işlemidir. Bu işlem genellikle birkaç günlük iyileşme süreci gerektirir. Bu süre boyunca çocuğun rahat hissetmesi ve enfeksiyon riskinin azaltılması için özel bir bakım gerekmektedir. Sünnet işlemi sonrasında çocuk genellikle hafif bir acı ve rahatsızlık hissi yaşayabilir. Bu nedenle ağrıyı hafifletmek için doktorun önerdiği ağrı kesiciler verilir. Sünnet bölgesinde şişlik ve kızarıklık görülebilir. Bu normal bir durumdur ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.

Sünnet sonrası ilk 24 saatte çocuk sünnet bölgesine temas etmemelidir. Bez kullanımı önerilmez ve gevşek rahat kıyafetler giydirilmelidir. İdrar yaparken de yan etki riskini azaltmak için sıcak suya batırılmış bir bezin sünnet bölgesine tutulması önerilir. Sünnet işlemi sonrasında sünnet bölgesindeki dikişlerin kaynaması ve enfeksiyon riskinin azaltılması için özel bir bakım gerekmektedir. Bunun için sünnet bölgesi her gün ılık su ve sabunla yıkanmalıdır. Sünnet bölgesine antiseptik merhemler de uygulanabilir.

Sünnet Sonrası Dönem İyileşme Ne Zaman Başlar?

Sünnet işleminden sonra genellikle bir hafta sonra doktor kontrolüne gidilmesi önerilir. Doktor sünnet bölgesindeki iyileşme sürecini değerlendirecek ve gerekli önerilerde bulunacaktır. Sünnet sonrası dönemde çocukların kendilerini rahat hissetmeleri için dikkatli olunması gerekmektedir. Özellikle çocukların hareketlerine dikkat edilmeli ve sünnet bölgesine temas etmeleri engellenmelidir.

Sünnet işlemi sonrası çocukların birkaç gün boyunca özel bir bakıma ihtiyaçları vardır. Bu süre boyunca çocukların rahat hissetmeleri ve enfeksiyon riskinin azaltılması için özel bir bakım gerekmektedir. Bu bakımın düzenli olarak yapılması ve doktorun önerilerine uyulması çocuğun daha hızlı iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Sünnet sonrası dönemde çocukların aktiviteleri kısıtlanmamalıdır. Aşırı fiziksel aktivitelerden kaçınılması önerilir. Özellikle bisiklet sürmek ve atlamak gibi aktivitelerin sünnet bölgesine zarar verebileceği için birkaç gün boyunca bu tür aktivitelerden kaçınılması önerilir. Sünnet işlemi sonrası dönemde enfeksiyon riski önemlidir. Bu nedenle çocuğun sünnet bölgesinde kızarıklık şişlik kötü koku sarı veya yeşil renkte akıntı gibi belirtiler varsa hemen doktora başvurulması gerekmektedir. Enfeksiyon tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir ve iyileşme sürecini uzatabilir.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Türkiye sinemasından en iyi 10 yerli sanat filmi

Yerli sanat filmi geçmişimiz sadece Türkiye sinema tarihini etkilemekle kalmamış, Dünya sinema tarihini de derinden etkilemiştir.

20 sözüyle devrimci bir lider: Fidel Castro

Geçtiğimiz yüzyıla damgasını vuran olaylardan Küba Devrimi’nin önderi Fidel Castro 25...

Filistin Tarih Müzesi’nden 10 eserle “Filistin Gerçeği”

Filistin’de devam eden sefalet, uluslararası politikaların ilgisinden uzak bir dönemde, sanat...

SİYAD’ın seçimiyle 100 yılın en iyi 10 filmi

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) 47. SİYAD Ödülleri 11 Mart'ta düzenlediği törenle...

Tartışı-Yorum

Ahlâksız modernite – Hamdi Şekeroğlu yazdı

“Her yeni güne acı haberlerle uyanan, gazete manşetleri kan kırmızısı ile tektipleştirilen, acı, terör, tecavüz ve cana kıyma sıradan eşik-altı haberler olarak adledilen daha da kötüsü bütün bu olup...

TUZAKLARDA BUGÜN….

Yakın zamanda, ülke gündemine oturan "profilime neden bakıyorsun?" başlığı ile hashtag ile dolandırıcılar X uygulaması ile  birçok platform kullanıcısını mağdur etti

Kerbelâ’ya Giderken Hz. Hüseyin

İmam Hüseyin, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın ikinci oğludur. Hicretin dördüncü yılı Şaban ayının üçüncü günü Medine’de dünyaya geldi. Künyesi Ebu Abdullah’tır; lakapları ise Raşid, Tayyib, Vefî, Zekî, Mübarek,...