Ana SayfaHaberlerDünyadanABD ve Almanya arasında...

ABD ve Almanya arasında Ukrayna krizi derinleşiyor!

Ukrayna krizi konusunda ABD ile Almanya arasındaki açı giderek büyüyor. Obama’yı Ukrayna’ya silah göndermesi için ikna etmeye çalışan senatörlerin başında gelen MacCain, bu tavrı benimsemeyen Almanya Şansölyesi Merkel’i “duyarsızlık”la suçladı.

ABD’nin Cumhuriyetçi senatörlerinden John MacCain, Almanya Şansölyesi Merkel’i Ukrayna’ya silah gönderilmesine itiraz etmekle suçladı. Merkel’i Ukrayna’nın doğusunda yaşanan çatışmalar nedeniyle “acı çeken halka duyarsızlıkla” itham eden MacCain, “sanki Ukrayna’da insanların nasıl katledildikleri umurunda değil ya da bilmiyor,” sözlerini kullandı. Öte yandan, ABD’li yetkililerin daha çok silah göndermek istediği Kiev güçler,i iç savaşın başlangıcından bu yana ülkenin doğusundaki sivil yerleşimleri bombalıyor. Ukrayna ordusunun sivil yerleşimlere dönük saldırıları son dönem de daha da yoğunlaştı.

Geçtiğimiz Perşembe günü MacCain, Obama’ya Ukrayna’daki bağımsızlık yanlılarına karşı savaşan Kiev güçlerine silah yardımının artırılması için baskı yapan bir grup Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörün başını çekmişti. Alman politikacılar ise, Ukrayna’da ABD silahlarının kullanılmaya başlamasını “yangına körükle gitmek,” şeklinde nitelemişlerdi.

Bugün Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Merkel, Ukrayna krizinin askeri araçlarla çözülmeyeceğini belirtti. Merkel Ukrayna ordusuna yardım etme fikrine kesin bir şekilde karşı çıkıyor. ABD’li yetkilileri uyaran Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de, silah göndermenin ülkenin doğusundaki “yangını büyüteceğini” ifade etmişti.

Dün Rusya Devlet başkanı Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Moskova’da bir araya gelen Merkel, konferansta görüşmeyle ilgili olarak, krizin barışçıl yollarla çözülmesine katkı koyacağından kesin olarak emin olmadığını ancak “denemeye değer” bulduklarını kaydetti.

Dünya basınında ABD ve Almanya arasında Ukrayna kriziyle ilgili artan ayrımın, “Putin destekli ayrılıkçılarla nasıl daha iyi mücadele edileceği” ekseninde geliştiği yorumu yapılıyor.

Haber: SOL

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

8 maddeyle Arabeskin nadide sanatçılarından ‘akımları’ öğrenelim

Köyden kente göçün 'zorunlu' bir sonucu olarak değerlendirilebilecek müziğimizdeki arabesk meselesi, toplumumuzda...

Şubat Avrupa’da ‘Karnavallar’ zamanıdır!

Şubat Avrupa’da karnavalların zamanıdır. Venedik, Nice, Köln, Düsseldorf ve Santa Cruz...

İnternet’in en tatlı 10 sevimli hayvanı

Sosyal paylaşım sitelerinden derlediğimiz internet dünyasının en tatlı 10 sevimli sakinini...

Stoacı felsefeye göre kaçınılması gereken 15 tip insan

Stoacı felsefesi, evrenin bir düzen ve uyum içinde olduğuna inanan bir Helenistik felsefe ekolüdür.

Tartışı-Yorum

Lale Devri ne zaman bitecek?

Ghislaine de Busbecq Kanuni Sultan Süleyman’ın armağanı olan ilk lale soğanlarını Avrupa’ya tanıttığında belli ki tarihin ilk büyük spekülasyon balonuna neden olacağını tahmin edememişti. Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya 1600’de LALE 2015’te...

Hani biz de imza atmıştık ya, şu müstemleke aydınları!

Tanımlar, Sınırlar, Ötekiler Dün telefon açtım ona, yengeyle çocuklar güvende mi diye sordum, malum, lojmanlar yakın… İyiler dedi. N’olur dikkat edin kendinize dedim. Kendisi Sur’da, malum mesele, hani biz de...

Ahlâksız modernite – Hamdi Şekeroğlu yazdı

“Her yeni güne acı haberlerle uyanan, gazete manşetleri kan kırmızısı ile tektipleştirilen, acı, terör, tecavüz ve cana kıyma sıradan eşik-altı haberler olarak adledilen daha da kötüsü bütün bu olup...