Ana SayfaHaberlerEğitimBaşkentli miniklere “Böceklerle Ekoloji...

Başkentli miniklere “Böceklerle Ekoloji Eğitimi”

Google Haberler'de takip et!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi iş birliğiyle Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde Başkentli çocuklara yönelik “Böceklerle Ekoloji Eğitimi” verildi. Doğayı ve böcekleri çocuklara sevdirmek ve yakından tanıtmak amacıyla düzenlenen ücretsiz eğitime katılan minikler, birbirinden öğretici etkinlikler eşliğinde doyasıya eğlendi.

      Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi  iş birliği ile Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde “Böceklerle Ekoloji Eğitimi” etkinliği düzenledi.

      Ankara Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Cem Özkan tarafından verilen eğitimde çocuklara, böceklerin kent tarımındaki önemi ve yararı uygulamalı olarak anlatıldı.

hakkında BASKENTLI COCUKLARA TARIM KAMPUSUNDE 1

ÇOCUKLAR 2 MİLYON FAYDALI BÖCEĞİ DOĞAYA BIRAKTI

      Çocuklara böcek sevgisini aşılamayı da amaçlayan eğitime Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ev sahipliği yaparken, çeşitli deneylerle de öğretici bilgiler verildi.

      ‘Azıcık Tuzla Böcekleri Yolla’ deneyi ile uygulamalı olarak gıdaların nasıl saklanması gerektiğini de öğrenen minikler, gün boyu eğlenerek doğayı tanıma fırsatı buldu. Ücretsiz eğitimde katılım belgelerini aldıktan sonra domates de toplayan Başkentli çocuklar, 2 milyon faydalı böceği Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde bitkilerin üzerine bıraktı.

TEMEL AMAÇ ÇOCUK YAŞTA DOĞAYI, BİTKİLERİ VE BÖCEKLERİ SEVDİRMEK

      Çocuk yaşta doğayı, bitkileri ve böcekleri sevdirmeyi hedeflediklerini ifade eden Ziraat Yüksek Mühendisi İrem Ermiş, “Yaklaşık 2 bin 700 dekarlık bir arazideyiz. Tarım Kampüsümüzde minik misafirlerimizi ağırlıyarak onlarda doğa ve ekolojik farkındalığı yaratmayı amaçlıyoruz. Böcek korkularını yenmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

      Böceklerle ekoloji eğitime katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten çocuklar ise düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler:

hakkında BASKENTLI COCUKLARA TARIM KAMPUSUNDE 2

-Şehmuz Erdem Özmen: “Bugün çok güzel bir gün geçirdim. Böceklerin faydalı olduğunu öğrendim. Oyun oynadık, resim yaptık.”

-Beril Aydemir: “Böceklerden önceden çok korkuyordum. Artık korkmuyorum. Çok güzel bir gündü.”

-Zehra Aslan: “Faydalı ve zararlı böcekleri öğrendik. Çok güzel bir gündü, çok keyifliydi.”

-Abdullah Şen: “Böcekleri şu an çok seviyorum. Faydalı ve zararlı böcek türlerini öğrendim. Kelebek çizdim. Tarladan domates topladım, çok eğlendim.”

-Ayşe Ümmühan Doğan: “Böceklerin faydalarını ve zararlarını öğrendim. Güzel bir gün geçirdim.” -Yağız Fatih Yıldız: “Çok faydalı olan böcekler kadar zarar veren böceklerin de olduğunu öğrendim.”

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

İTÜ’de kendi alanında ilk birçok teknolojik tarihi eser yeşiller giydi

İstanbul Teknik Üniversite’sinde (İTÜ) emektar eserleri doğa ile buluşturan sergi açıldı....

Atalarımızın çağdaşımız olduğunu kanıtlayan 15 arkeolojik buluş

Bugün bizim kullandığımız günlük eşyalarımızın yaşı tahmin ettiğimizden daha fazla olabilir....

Biricik şair Metin Altıok’un bestelenen 10 şiiri

Türkçe şiirin en naif şairlerinden biri kuşkusuz Metin Altıok'tur. Birçok şiiri şarkı...

Sağlıklı bir gebelik için 9 öneri

Gebelik dönemi çoğu kadın için zorlu bir süreçtir. Gebelikte en çok karşılaşılan sorunların başında ruh sağlığı bozukluğu ve stres geliyor. Bu dönemi en az hasarla atlatmak ve bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak için gebelik öncesinde ve gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken pek çok şey var.

Tartışı-Yorum

Hani biz de imza atmıştık ya, şu müstemleke aydınları!

Tanımlar, Sınırlar, Ötekiler   Dün telefon açtım ona, yengeyle çocuklar güvende mi diye sordum, malum, lojmanlar yakın… İyiler dedi. N’olur dikkat edin kendinize dedim. Kendisi Sur’da, malum mesele, hani biz de...

Kalbi atan ölü bedenler

Bazı anlar vardır zihinlerimizde çocukluğumuza dair. Hayal mi gerçek mi olduklarını ömrü billah çözemeyiz. Bize anlatılanları, oradan buradan duyduklarımızı kurgulayarak bir görüntü yaratmış da olabiliriz, bizzat gözlerimizle tanık olduğumuz...

Ne garip bir muamma ‘Ene’

Ne garip bir muamma “Ene”. İnsanı daha süslü yapan bir ziynetmi yoksa defektimi? İster doğal seleksiyona inanın ister tecelliyata, kabul edersiniz iç dünyamızda ruhumuzu yoğuran bu aletin bir faydası/anlamı...